Packint specjalizuje się w technologii produkcji czekolady i mieszanek stosowanych w przemyśle cukierniczym, piekarskim i lodziarskim.
Zapewniamy, We współpracy z najlepszymi partnerami w świecie lodów i słodyczy, technologię i wiedzę, aby zagwarantować najlepsze rozwiązania w zakresie jakości i ceny, zapewniając receptury i know-how.
Nasze centra technologiczne (Włochy i Stany Zjednoczone, Polska) mogą zaoferować:
- szkolenie technologiczne
- replikacja receptur już używanych
- opracowanie niestandardowych receptur
- optymalizacja kosztów produkcji
- rozwój nowych produktów poza sezonem
- wsparcie w doborze składników
- wsparcie w doborze dostawców surowca
Czekoladowe aplikacje do piekarni i cukierni
Czekoladowe aplikacje do lodziarni
Szkolenia i seminaria z zakresu produkcji rzemieślniczej czekolady
Packint organizuje seminaria na temat produkcji czekolady i czekolady rzemieślniczej z
ziaren kakaowych w swoich produktywnych salonach we Włoszech, USA, Kolumbii i Peru.