Młyn kulowy do produkcji czekolady całkowicie wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304
Część wewnętrzna składa się z cylindra i mieszadła ze skrobakiem u dołu, wykonanych ze stali stopowej odpornej na zużycie
Urządzenie posiada pompę do recyrkulacji produktu i rozładunku na końcu cyklu produkcyjnego.
Falownik do sterowania prędkością mieszadła i pompy
Kontrola temperatury wody i produktu w trybie ogrzewania i chłodzenia.
Maszyna jest wyposażona w elektryczną płytkę sterującą do prawidłowego zarządzania operacjami roboczymi, w sterownik PLC i EKRAN DOTYKOWY
Odprowadzanie produktu przez zawór 3-drożny
Młyn kulowy do produkcji czekolady posiada wbudowany magnes w celu eliminacji z produktu wszystkich zanieczyszczeń metalicznych
Wbudowany wentylator w celu usuwania wszystkich związków które dają uczucie kwasowości oraz do usuwania wilgoci z komory
Wlot gorącego powietrza.
Przyłącze sprężonego powietrza pod butlą.
W komplecie z 2 anodami
Oczekiwana produkcja godzinowa:
ok. 250–300 kg / h w celu wytworzenia masy kakaowej przy 50 mikronach, zaczynając od wstępnie rafinowanego kakao przy 200 mikronach
ok. 250-300 kg / h do produkcji czekolady o 18-20 mikronach, zaczynając od masy kakaowej przy 50 mikronach
ok. 130-150 kg / h do produkcji czekolady przy 18-20 mikronach, zaczynając od wstępnie rafinowanego kakao przy 200 mikronach (z przeszkolonymi operatorami i przy użyciu cukru pudru przy 80 mikronach)
Pompa krzywkowa recyrkulacyjna z mechanicznym i magnetycznym systemem filtracji.