Packint oferuje szeroką gamę kompletnych linii lub pojedynczych maszyn do produkcji czekolady: czystej czekolady, czekolady z dodatkami i smarownych kremów.
Linie do produkcji czekolady składają się z topielników tłuszczu, pomp, rur technologicznych, przenośników surowca, mikserów, młynów kulowych, konsz i zbiorników magazynowych.
Rodzaje maszyn o poziomie wyrafinowania 18–20 mikronów różnią się w zależności od wydajności produkcji: partiami lub ciągłymi, standardowymi lub w pełni automatycznymi oraz z komputerową kontrolą receptur.
Z agregacji surowców, takich jak masa kakaowa, masło kakaowe, tłuszcze roślinne, kakao w proszku, suszone mleko i cukier, można uzyskać jednorodne, drobne czekoladki i kremy do smarowania o określonych lepkościach.
Nasze linie do produkcji czekolady i kremów
Produkty
Czekolada i dodatki do przekąsek, ciastek i wafli