Packint oferuje szeroką gamę kompletnych linii lub pojedynczych maszyn do produkcji czekolady: czystej czekolady, czekolady z dodatkami i smarownych kremów.

Linie do produkcji czekolady składają się z topielników tłuszczu, pomp, rur technologicznych, przenośników surowca, mikserów, młynów kulowych, konsz i zbiorników magazynowych.

Rodzaje maszyn o poziomie wyrafinowania 18–20 mikronów różnią się w zależności od wydajności produkcji: partiami lub ciągłymi, standardowymi lub w pełni automatycznymi oraz z komputerową kontrolą receptur.

Z agregacji surowców, takich jak masa kakaowa, masło kakaowe, tłuszcze roślinne, kakao w proszku, suszone mleko i cukier, można uzyskać jednorodne, drobne czekoladki i kremy do smarowania o określonych lepkościach.

Nasze linie do produkcji czekolady i kremów

SOTU10 – 10 kg/h
SOTU300 – 300 kg/h
SOTU50 – 50 kg/h
SOTU600 – 600 kg/h
SOTU100 – 100 kg/h
SOTU1000 – 1000 kg/h
SOTU180 – 180 kg/h
SOTU1200 – 1200 kg/h

Produkty

Czekolada i dodatki cukiernicze

Czekolada i dodatki do przekąsek, ciastek i wafli

Czekolada i dodatki do lodów
Kremy smarowne
Linie do produkcji czekolady i kremów
Linie do produkcji czekolady i kremów
Linie do produkcji czekolady i kremów