Packint jest w branży spożywczej od 1992 roku, bezpośrednio lub za pośrednictwem innych marek na całym świecie. Zakład produkcyjny Packint znajduje się na północy Włoch, w Borgo Priolo, 40 km na południe od Mediolanu, gdzie odbywa się produkcja maszyn, a także jest dostępna kompletna instalacja pilotażowa od ziaren kakaowca po batony czekoladowe i chipsy do testów i szkoleń. W Ameryce Południowej znajdują się nasze punkty doradcze, jak także salony pokazowe sprzedaży czekolady. Magazyn części zamiennych ma swoją siedzibę w Deer Park, New Jork, USA.
Ponad pięćdziesięcioletnie doświadczenie w branży spożywczej, zdobyte dzięki włoskiej wiedzy technologicznej i projektowej mając możliwości zakupu cennych podzespołów z Europy i Japonii, a także międzynarodowej sieci sprzedaży pozwoliła Nam dynamicznie się rozwijać i być liderem w swojej branży.
Przez lata Packint z powodzeniem zdobył zaufanie szerokiej bazy klientów, od małych producentów lodów po dużych producentów czekolady. Produkty i usługi Packint mogą idealnie spełnić najróżniejsze wymagania: od indywidualnego młyna kulowego do produkcji czekolady kraftowej lub kremu do smarowania, po w pełni zautomatyzowane linie technologiczne.
Jesteśmy również partnerem niektórych ważnych firm produkcyjnych działających w branży urządzeń przemysłowych do produkcji czekolady, lodów i cukierni.