Młyn kulowy
  • Młyn kulowy do produkcji czekolady całkowicie wykonany ze stali nierdzewnej AISI 304
  • Część wewnętrzna składa się z cylindra i mieszadła ze skrobakiem u dołu, wykonanych ze stali stopowej odpornej na zużycie
  • Urządzenie posiada pompę do recyrkulacji produktu i rozładunku na końcu cyklu produkcyjnego.
  • Falownik do sterowania prędkością mieszadła i pompy
  • Kontrola temperatury wody i produktu w trybie ogrzewania i chłodzenia.
  • Maszyna jest wyposażona w elektryczną płytkę sterującą do prawidłowego zarządzania operacjami roboczymi, w sterownik PLC i EKRAN DOTYKOWY
  • Odprowadzanie produktu przez zawór 3-drożny
  • Młyn kulowy do produkcji czekolady posiada wbudowany magnes w celu eliminacji z produktu wszystkich zanieczyszczeń metalicznych
  • Wbudowany wentylator w celu usuwania wszystkich związków które dają uczucie kwasowości oraz do usuwania wilgoci z komory
  • Wlot gorącego powietrza.
  • Przyłącze sprężonego powietrza pod butlą.
  • W komplecie z 2 anodami
  • Oczekiwana produkcja godzinowa:
    • ok. 250–300 kg / h w celu wytworzenia masy kakaowej przy 50 mikronach, zaczynając od wstępnie rafinowanego kakao przy 200 mikronach
    • ok. 250-300 kg / h do produkcji czekolady o 18-20 mikronach, zaczynając od masy kakaowej przy 50 mikronach
    • ok. 130-150 kg / h do produkcji czekolady przy 18-20 mikronach, zaczynając od wstępnie rafinowanego kakao przy 200 mikronach (z przeszkolonymi operatorami i przy użyciu cukru pudru przy 80 mikronach)
  • Pompa krzywkowa recyrkulacyjna z mechanicznym i magnetycznym systemem filtracji.